7 πράγματα που θα κάνουν μία εργαζόμενη μαμά να είναι … ή να φαίνεται πιο ξεκούραστη!

Τι γίνεται όμως όταν η μητέρα εργάζεται και πρέπει ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εργασιακού της χώρου;

Για να μπορέσετε να είστε αποδοτική στην εργασία σας αλλά και να δείχνετε φρέσκια και γεμάτη ενέργεια θα πρέπει να εφοδιάσετε την τσάντα σας με κάποια πράγματα που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα.

Ποια είναι λοιπόν τα απαραίτητα της εργαζόμενης μητέρας;

[mks_icon icon=»fa-check» color=»#e53084″ type=»fa»] Σνακ με υψηλό πρωτεϊνικό περιεχόμενο

Το πιο εξαντλητικό πράγμα όταν κάποιος πρέπει να ανταπεξέλθει σε πολλαπλές απαιτήσεις τόσο σωματικές, όσο και πνευματικές είναι να μην τρέφεται. Η τροφή είναι το καύσιμο του οργανισμού και προσφέρει σε αυτόν όλα τα απαραίτητα ενεργειακά αποθέματα. Για να μπορέσετε να ανακτήσετε δυνάμεις και να αποφύγετε την αδυναμία, φροντίστε να έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα σνακ, κατά προτίμηση με υψηλό πρωτεϊνικό περιεχόμενο, ώστε να μπορείτε να το καταναλώσετε, όταν η εξάντληση έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της.

[mks_icon icon=»fa-check» color=»#e53084″ type=»fa»]  Νερό

Αν η τροφή είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, τι θα πρέπει να πούμε για το νερό; Το νερό αποτελεί το 70% του ανθρώπινου σώματος και βασικό σύστατικό του κυττάρου. Μία επαρκής ενυδάτωση είναι προϋπόθεση για την υγεία του οργανισμού. Προτιμήστε να καταναλώνετε απευθείας νερό και όχι άλλα ροφήματα, σε αντικατάσταση αυτού. Ένα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα σας, θα σας προστατέψει από τα επακόλουθα της αφυδάτωσης και θα σας αναζωογονήσει.

[mks_icon icon=»fa-check» color=»#e53084″ type=»fa»]  Γυαλιά ηλίου

Ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες, αλλά ακόμα και αυτές που τα σύννεφα έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου θα ξεκουράσει τα μάτια σας και θα σας προσφέρει μία πιο χαλαρή διάθεση. Θα πρέπει να έχετε υπόψιν, ότι η ψυχολογία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το απόθεμα των δυνάμεων σας. Φροντίστε οι φακοί των γυαλιών σας να είναι καλής ποιότητας και το μοντέλο τους να είναι σύμφωνο με τα γούστα και το στυλ σας.

[mks_icon icon=»fa-check» color=»#e53084″ type=»fa»]  Προϊόντα μακιγιάζ

Μπορεί τα προϊόντα μακιγιάζ να μην έλειπαν ποτέ από την τσάντα σας, όταν είσασταν ακόμα ένα single girl, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε πιπίλες, μωρομάντηλα και συναφή, τώρα που είστε μία νέα μητέρα. Αναθεωρήστε αυτή την άποψη και επαναφέρετε το μακιγιάζ στη ζωή σας. Ένα ελαφρύ και φυσικό μακιγιάζ, όπως λίγο κραγιόν, μάσκαρα και ένα ελαφρύ ρουζ θα γίνουν ο καλύτερος σύμμαχος σας ώστε να κρύψετε τα σημάδια της έλλειψης ύπνου, αλλά και να νιώσετε πιο όμορφη και δυναμική ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας σας.

[mks_icon icon=»fa-check» color=»#e53084″ type=»fa»]  Μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να αισθανθείτε γεμάτη ενέργεια είναι να δροσίσετε και να καθαρίσετε το πρόσωπο σας. Και επειδή το πιο πιθανό είναι να μην έχετε πάντα τη δυνατότητα να ρίξετε νερό στο πρόσωπο σας, τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού είναι μία καλή εναλλακτική λύση, που θα σας αναζωογονήσει.

[mks_icon icon=»fa-check» color=»#e53084″ type=»fa»] Τεχνητά δάκρυα ματιών

Πολλές φορές οι βραδυνές υπερωρίες θα κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται ιδιάιτερα κουρασμένα,όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Είναι πολύ πιθανό τα μάτια σας να είναι κόκκινα και αφυδατωμένα και αυτό να σας εξαντλεί ακόμα περισσότερο. Λίγες σταγόνες από τεχνητά δάκρυα θα σας ανακουφίσουν και θα προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση που χρειάζεστε, ώστε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της εργασίας σας.

[mks_icon icon=»fa-check» color=»#e53084″ type=»fa»]  Άρωμα

Είναι πιθανό στην προσπάθεια σας να προλάβετε τα πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες, να μην καταφέρετε να κάνετε 2-3 γρήγορους ψεκασμούς από το αγαπημένο σας άρωμα. Λαμβάνοντας όμως υπόψιν ότι η αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης που σας προσφέρει μία μυρωδιά που αγαπάτε, μπορεί να σας κάνει περισσότερο αποδοτική σε κάθε σας υποχρέωση, είναι μία πολύ καλή ιδέα να αφήσετε λίγο χώρο, στην τσάντα σας για το αγαπημένο σας άρωμα.

7 πράγματα που θα κάνουν μία εργαζόμενη μαμά να είναι … ή να φαίνεται πιο ξεκούραστη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.