7 πράγματα που θα θυμούνται τα παιδιά σου από εσένα όταν μεγαλώσουν

Πολλές φορές φίλοι ή και συγγενείς τυχαίνει να αναφέρονται σε στιγμές της παιδικής σου ηλικίας, τότε που με κοτσιδάκια περιφερόσουν ανάμεσά τους αλλά εσύ δεν μπορείς να θυμηθείς καθόλου τις εν λόγω στιγμές, ενώ άλλες τις θυμάσαι με μεγάλη ακρίβεια, ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία βρισκόσουν.

Θυμάσαι, για παράδειγμα, την ημέρα που θα έλεγες το ποίημα στην σχολική εορτή αλλά η μαμά σου δεν μπορούσε να πάρεια άδεια για να σε καμαρώσει ή τη μέρα που έπλασες για πρώτη φορά κουλουράκια με την γιαγιά σου στον παλιό της φούρνο ή ακόμα τις φορές που ο μπαμπάς μπορούσε να σε πάρει στη δουλειά!

Τι θα θυμούνται, λοιπόν, τα παιδιά σου όταν μεγαλώσουν, ειδικά αν λογαριάσεις πως οι εποχές έχουν αλλάξει κι είστε πια γονείς νέας χιλιετίας; Ιδού λοιπόν:

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#dd9933″ type=»fa»]Τις εμπειρίες που είχατε μαζί τους

Εσύ μπορεί να μη θυμάσαι κάθε παιχνίδι που του αγόρασες ή κάθε φορά που του πήρες παγωτό, αλλά για κάποιο λόγο, συγκεκριμένες εμπειρίες μένουν αποτυπωμένες στη μνήμη κάποιου και τον ακολουθούν για μία ζωή, ενώ δεν υπάρχει κάποιος τρόπος που να εξηγεί γιατί αυτές οι μνήμες είναι πιο ισχυρές από άλλες. Αυτές οι στιγμές είναι που ενώνουν τις οικογένειες, οπότε θα θυμούνται τα παιδιά σου την ημέρα που περάσατε οι δυο σας στο πάρκο, τρώγοντας μία μπάλα παγωτό φράουλα με πολύχρωμη τρούφα και απολαμβάνοντας ο ένας την παρέα του άλλου, περισσότερο από το ίδιο το παγωτό.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#dd9933″ type=»fa»]Τη στιγμή που άφησες κάτω το κινητό για χάρη τους

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την τεχνολογία και χάνουμε τα μικρά πράγματα που θέλουν να μας δείξουν τα παιδιά μας. Όταν όμως, δώσεις στο παιδί σου την αμέριστη προσοχή σου και αφήσεις κάτω το κινητό ή το τάμπλετ που έχεις στα χέρια σου, τότε αυτό νιώθει ότι δε σε μοιράζεται και νιώθει την ολοκληρωτική αγάπη σου. Αν και τα παιδιά σου γνωρίζουν ότι πάντοτε τα αγαπάς, είναι εκείνες οι μικρές στιγμές που είσαι μόνο εσύ και αυτά εκεί που πραγματικά αισθάνονται πόσο τα νοιάζεσαι, ειδικά όταν σταματήσεις να τσεκάρεις τα μηνύματά σου για χάρη τους.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#dd9933″ type=»fa»]Τις θετικές σου λέξεις που χρησιμοποιείς μιλώντας γι’ αυτά

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκφράσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όταν μιλάς στα παιδιά σου από το συνηθισμένο «Σ’ αγαπώ», προκειμένου να τα επηρεάσεις θετικά. Μπορείς να πεις «Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Κάνεις αυτή την οικογένεια καλύτερη» ή «Είσαι ένας καλός φίλος», εκφράσεις που αρχίζουν να επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση και την ταυτότητά τους από μικρή ηλικία. Άρα, κρατώντας μία θετική διάθεση και όχι επικριτική, τους προσφέρεις κάτι καλό για να θυμούνται αργότερα.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#dd9933″ type=»fa»]Τον τρόπο που χειρίστηκες δύσκολες περιστάσεις της ζωής σου

Τα παιδιά έχουν εσένα για οδηγό σε έναν κόσμο αβέβαιο που τα κάνει να νιώθουν ανασφαλή. Όταν έρθει λοιπόν μία δύσκολη στιγμή, όπως μία απώλεια ή μία ασθένεια στην οικογένεια, θα θυμούνται σίγουρα τον τρόπο που τους μίλησες, πόσο τα έκανες να νιώθουν ασφαλή και προστατευμένα καθώς και τον τρόπο που αντέδρασες συνολικά.Θυμάμαι πάντα τη μητέρα μου να ξενυχτά στο προσκεφάλι μου και τον πατέρα μου να με ανεβάζει στις σκάλες του σπιτιού επειδή δεν μπορούσα να περπατήσω, αντιμετωπίζοντας την πιο μεγάλη μάχη της ζωής σου σε ηλικία 18 ετών, κι όταν οι υπόλοιποι φίλοι και γνωστοί μου ξεκινούσαν τη φοιτητική τους ζωή. Μόνο όταν έγινα κι εγώ γονιός, κατάλαβα την δύναμη ψυχής που είχαν οι γονείς μου!

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#dd9933″ type=»fa»]Τις στιγμές που δεν βρισκόσουν εκεί

Αν και αυτό ακούγεται πολύ αρνητικό, μπορεί να είναι και θετικό. Αν και μπορεί να θυμούνται τις στιγμές που δεν βρισκόσουν εκεί και σε χρειάζονταν- αφού δεν μπορείς να είσαι πάντα εκεί για αυτά- τα παιδιά θα θυμούνται παράλληλα και την πρώτη φορά που έκαναν κάτι σημαντικό στο σχολείο και δεν έβλεπαν την ώρα για να τρέξουν να σου το ανακοινώσουν. Αυτά θα είναι πράγματα που θα τα θυμούνται σαν ανεξάρτητοι ενήλικες.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#dd9933″ type=»fa»]Τον τρόπο που εσύ και ο σύντροφός σου συμπεριφερόσασταν μπροστά σε άλλους ενήλικες (και μεταξύ σας)

Τα παιδιά παίρνουν συνέχεια μηνύματα από εσάς και όταν μιλάτε για κάποιον πίσω από την πλάτη του ή του συμπεριφέρεστε με κακό τρόπο, θα σας αντιγράψουν ως προς την συμπεριφορά. Όταν βρίσκεστε στο σπίτι με το σύντροφό σας και τα παιδιά σας και μιλάτε, να προσπαθείτε πάντα να έχετε θετική διάθεση, να κουβεντιάζετε με αγάπη και στοργή, γιατί τα παιδιά πάντα παρακολουθούν και μαθαίνουν πράγματα από εσάς, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνετε.Φυσικά και όσον αφορά τη σχέση μεταξύ σας, να θυμάστε πως τα παιδιά αναγνωρίζουν εύκολα πότε προσποιείστε. Και μην φοβάστε να δώσετε ένα φιλί ο ένας στον άλλο, μόνο θετικές αναμνήσεις θα δημιουργήσετε στα μικρά σας πλάσματα.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#dd9933″ type=»fa»]Τον τρόπο που αντέδρασες σε στιγμές άγχους και πίεσης

Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη και ξέγνοιαστη. Τα παιδιά παρακολουθούν τον τρόπο που αντιδράς σε στιγμές πίεσης, όταν το πρόγραμμα είναι γεμάτο υποχρεώσεις, γιορτές σχολείου, επισκέψεις σε γιατρούς, ψώνια και το τραπέζι άδειο από φαγητό που δεν μαγείρεψες ακόμα. Αν θέλεις να τους δώσεις τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ανάλογες στιγμές πίεσης, πρέπει να προσέχεις τον τρόπο που τις διαχειρίζεσαι τώρα. Όπως κι εγώ, έτσι κι εσύ, σίγουρα θυμάσαι τη μαμά σου ως σούπερ ηρωίδα, μετά από γιορτές, όπου προλάβαινε να ετοιμάσει το φαγητό, να σερβίρει τους καλεσμένους και μετά τη γιορτή, το σπίτι εμφανιζόταν πάντα σε καλή κατάσταση και τα πιάτα ήταν καθαρά και τακτοποιημένα!

 

Να θυμάσαι: τέλεια μητέρα δεν μπορείς να είσαι 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα αλλά σόγουρα μπορείς να είσαι μητέρα που αγαπάει και δημιουργεί τις περισσότερες θετικές αναμνήσεις για το παιδί της.

 

 

7 πράγματα που θα θυμούνται τα παιδιά σου από εσένα όταν μεγαλώσουν

Related Posts

Θέλω να γίνω μαμά- Θέλω να γίνω μπαμπάς : Πώς θα «γεφυρώσεις» το χάσμα στην επιθυμία σας να γίνετε γονείς.

Όπως ήδη γνωρίζεις και εσύ, το να γίνεις γονιός είναι ένα μεγάλο βήμα, που αλλάζει τη ζωή ενός ανθρώπου και απαιτεί τεράστια υπευθυνότητα. Δώσε στο σύντροφο σου την ευκαιρία να προετοιμαστεί για τον πιο σημαντικό του ρόλο, με τον τρόπο που εκείνος επιθυμεί.

Γρίπη στην εγκυμοσύνη

Εάν είστε έγκυος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχετε αρκετές πιθανότητες να αρρωστήσετε αν δεν πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Η γρίπη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αρκετά επικίνδυνη. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει υποστεί αλλαγές και έτσι είστε ευάλωτες σε ασθένειες.

Πώς θα κάνεις την κόρη σου να νιώθει αυτοπεποίθηση για το σώμα της

Σίγουρα, τα πρότυπα ομορφιάς που έχουν δημιουργήσει τα μίντια επηρεάζουν στο μεγαλύτερο βαθμό αλλά είναι σοκαριστικό πως στο 25% των συμμετεχόντων στην έρευνα του Yahoo ήταν οι γονείς οι ίδιοι εκείνοι που ενίσχυσαν την έλλειψη αυτοπεποίθησης που έχει το παιδί τους για το σώμα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.