Ω…. τι όμορφα που είσαι έγκυος! Θα δείς θα είναι η πιο όμορφη στιγμή της ζωής σου…!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει την παρακάτω πρόταση.

Ω…. τι όμορφα που είσαι έγκυος! Θα δείς θα είναι η πιο όμορφη στιγμή της ζωής σου…!

Και η κυοφορούσα δεν απαντάει απλά κοιτάει με απορία καθώς είναι στις πρώτες βδομάδες και έχουν αλλάξει τα πάντα στην καθημερινότητα της.

Γνωρίζετε ότι η Ρεφλεξολογία βοηθάει σε πολλά συμπτώματα στην κύηση?

Μαζί θα μιλήσουμε και θα λύσουμε απορίες σχετικά με το πως μπορεί να βοηθήσει η Ρεφλεξολογία στην Μητρότητα.

Η Ρεφλεξολογία στην Μητρότητα μπορεί να βοηθήσει απο το πρώτο στάδιο της σύλληψης , σε πολλά συμπτώματα της κύησης, εφαρμόζεται στο πρώτο στάδιο της γέννας καθώς και στην λοχία.

Ας τα πιάσουμε ενα ενα λοιπόν τα στάδια.

 

ΣΥΛΛΗΨΗ

Η σύλληψη είναι μια περίοδος που ενα ζευγάρι μπορεί να επηρεαστεί πολύ τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Η αλήθεια είναι ότι η κουβέντα αυτή ειναι μεγάλη και για αυτό θα αναφέρουμε μόνο ένα κοινό λόγο.  Ένας από τους πολλούς λόγους είναι γιατί απο την στιγμή που προσπαθούν επανειλημμένα να γονιμοποιήσουν με φυσικό τρόπο και δεν το πετυχαίνουν,  αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη με το σώμα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε άγχος στο ζευγάρι για αυτή τους την επιθυμία. Το άγχος επηρεάζει άμεσα το γεννητικό σύστημα όπως για παράδειγμα στις γυναίκες μπορεί να δημιουργήσει αμηνόρροια και στους άντρες δημιουργεί μέχρι και πρόβλημα στύσης. Το νευρικό σύστημα είναι το πρώτο σύστημα που βελτιώνεται μέσω της αγωγής της Ρεφλεξολογίας μέσω του απτικού ερεθίσματος όπου αφή και νευρικό σύστημα συνδέονται άμεσα. Στα μέρη όπου ασκούμε την αγωγή υπάρχουν σημεία όπως μήτρα, προστάτης, ωοθήκες, όρχεις, σπερματικός πόρος και σαλπιγγικός πόρος. Άρα πέρα απο το νευρικό σύστημα μπορούμε να δουλέψουμε και περιοχές και σημεία του γεννητικού συστήματος. Η Ρεφλεξολογία έχει αρκετή θεωρεία και εδώ αναφέρουμε μερικά σημεία που μπορούμε να δουλέψουμε περισσότερο.

ΚΥΗΣΗ

Το πιο εύκολο στάδιο για να δεχτεί κάποιος Ρεφλεξολογία είναι η κύηση για τον ακόλουθο λόγο. Γνωρίζουμε εξ αρχής τι αλλαγές θα υπάρχουν στον οργανισμό και δουλεύουμε τον οργανισμό τόσο προληπτικά όσο και για να αντιμετωπίσουμε τυχών προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν όπως :

  • πρωινή αδιαθεσία
  • εμετοί (εφόσον είναι σε φυσιολογικούς ρυθμούς και κατόπιν συνεννόησης με τον γυναικόλογο)
  • πόνοι στην μέση
  • καούρες
  • οισοφαγική παλινδρόμηση
  • δυσκοιλιότητα
  • οίδημα (κατόπιν συνεννόησης με τον γυναικολόγο)
  • άγχος
  • δύσπνοια
  • πόνοι στην ηβική σύμφηση (κατόπιν συνεννόησης με τον γυνακολόγο) καθώς και πολλά άλλα.

 

  ΓΕΝΝΑ

Στην γέννα μπορεί να εφαρμοστεί στο πρώτο στάδιο, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εξέλιξη του τοκετού. Με συνδιαστικές τεχνικές βοηθάει στην επίτευξη των διαστολών όσο ακόμη και στην χαλάρωση ενδιάμεσα τους. Από την στιγμή που θα υπάρξει διαστολή 10 εκ. η βοήθεια του Ρεφλεξολόγου έχει ολοκληρωθεί.

 

ΛΟΧΕΙΑ

Μετά την κύηση και την γέννα έρχεται ένα άλλο στάδιο που μπορούμε να δράσουμε με την Μητρότητα και Ρεφλεξολογία. Ο οργανισμός επανέρχεται στα πρωταρχικά του στάδια σιγά σιγά ενώ όμως παράλληλα υπάρχει και το στάδιο της γαλουχίας που και αυτό μπορεί να εμφανίσει προβλήματα όπως μαστίτιδα, φραγμένοι γαλακτοφόροι πόροι κ.α. Η αγωγή αυτή βοηθάει στην αποσυμφόρηση του άνω λεμφικού συστήματος, στην ενδυνάμωση του στήθους και των γαλακτοφόρων πόρων. Ένα άλλο σκέλος που θα πρέπει να συμμεριστούμε με την ίδια προσοχή είναι το άγχος που προκαλείτε στην μαμά προκειμένου να ενταχθεί στην νέα της ζωή. Η μέθοδος αυτή την βοηθάει να χαλαρώσει και να αφιερώσει χρόνο και στην ίδια με φροντίδα προς την ίδια.

 

Δέσποινα Παπαβασιλείου

Ω…. τι όμορφα που είσαι έγκυος! Θα δείς θα είναι η πιο όμορφη στιγμή της ζωής σου…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.