Θέλω να γίνω μαμά- Θέλω να γίνω μπαμπάς : Πώς θα «γεφυρώσεις» το χάσμα στην επιθυμία σας να γίνετε γονείς.

Ίσως ευθύνεται η φύση, που έχει κάνει τις γυναίκες να σκέφτονται μπιμπερό και κούνιες λίγο νωρίτερα από τους άντρες, ίσως ο διαφορετικός τρόπος σκέψης και έκφρασης των δύο φύλων, ίσως απλά είναι θέμα χαρακτήρα του κάθε ατόμου.

Ότι και αν ισχύει, αν αντιλαμβάνεσαι ότι ενώ εσύ σκέφτεσαι πιθανά ονόματα για το μωρό σου, εκείνος διαλέγει ονόματα παικτών ποδοσφαίρου στα ηλεκτρονικά, δε χρειάζεται να αγχωθείς. Αυτό σίγουρα δε σημαίνει, ότι δε θέλει να γίνει πατέρας. Το να είσαι γονέας και μάλιστα σωστός, κρίνεται σίγουρα από πράγματα που είναι πολύ πιο ουσιαστικά.

Το πιο σημαντικό κομμάτι, είναι να προσεγγίσεις σωστά το σύντροφο σου, με σεβασμό στις συναισθηματικές διαφορές σας και χρησιμοποιώντας λεπτούς χειρισμούς, να σχεδιάσεις την προετοιμασία σας για τη μητρότητα και την πατρότητα.

Τι πρέπει να κάνεις;
  • Μην του βάζεις δύσκολα

Ίσως ο ίδιος να μην καταφέρνει να θυμάται ποιες μέρες του μήνα έχεις ωορρηξία ή να χαμογελά γεμάτος ενθουσιασμό κάθε φορά που βλέπει ένα αξιολάτρευτο μωρό σε μία διαφήμιση. Εξάλλου για αυτά υπάρχεις εσύ.. Αν προσπαθήσεις να του υποδείξεις τι πρέπει να κάνει για να είναι σύντομα ο τέλειος μπαμπάς, το πιο πιθανό είναι να τον βάλεις αυτόματα σε αμυντική θέση. Προτού αναλύσεις κάθε του συμπεριφορά και προτού υποθέσεις ότι δεν είναι τόσο ενθουσιασμένος όσο εσύ, προσπάθησε απλά να τον ρωτήσεις πώς αισθάνεται για την πατρότητα . Και μετά…

  • Εμπιστεύσου το λόγο του

Αν λέει πως ανυπομονεί να γίνει μπαμπάς, είναι στο χέρι σου να τον εμπιστευτείς και να πιστέψεις ότι εννοεί αυτά που λέει. Είναι ο άνθρωπος σου και σίγουρα γνωρίζεις πως είναι γενικά οι αντιδράσεις σου, σε σημαντικά θέματα της ζωής του. Είναι ενθουσιώδης ή είναι χαμηλών τόνων; Το πιο πιθανό, είναι η αντίδραση του στην ιδέα του να γίνει πατέρας, να είναι παρόμοια. Επιπλέον, έχε πάντα υπ’ όψιν σου, ότι τις περισσότερες φορές οι άνδρες συνειδητοποιούν την πατρότητα όταν κρατούν το παιδί τους στην αγκαλιά τους.

  • Παρατήρησε τον

Πολλές φορές, ίσως είσαι τόσο απασχολημένη να παρακολουθείς τι δεν κάνει, ώστε να μην μπορείς να αντιληφθείς τι κάνει για να προετοιμαστεί για την πατρότητα. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα από τη δική του άποψη. Ένας μέλλοντας μπαμπάς, μπορεί να μην ασχοληθεί με το χρώμα του παιδικού δωματίου, μπορεί όμως να δουλεύει πάνω στην οργάνωση του οικογενειακού προϋπολογισμού ή στο να μετατρέψει το σπίτι σε έναν ασφαλές χώρο για το παιδί.

Όπως ήδη γνωρίζεις και εσύ, το να γίνεις γονιός είναι ένα μεγάλο βήμα, που αλλάζει τη ζωή ενός ανθρώπου και απαιτεί τεράστια υπευθυνότητα. Δώσε στο σύντροφο σου την ευκαιρία να προετοιμαστεί για τον πιο σημαντικό του ρόλο, με τον τρόπο που εκείνος επιθυμεί.

 

Θέλω να γίνω μαμά- Θέλω να γίνω μπαμπάς : Πώς θα «γεφυρώσεις» το χάσμα στην επιθυμία σας να γίνετε γονείς.

Related Posts

7 πράγματα που θα θυμούνται τα παιδιά σου από εσένα όταν μεγαλώσουν

Πολλές φορές φίλοι ή και συγγενείς τυχαίνει να αναφέρονται σε στιγμές της παιδικής σου ηλικίας, τότε που με κοτσιδάκια περιφερόσουν ανάμεσά τους αλλά εσύ δεν μπορείς να θυμηθείς καθόλου τις εν λόγω στιγμές

Γρίπη στην εγκυμοσύνη

Εάν είστε έγκυος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχετε αρκετές πιθανότητες να αρρωστήσετε αν δεν πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Η γρίπη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αρκετά επικίνδυνη. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει υποστεί αλλαγές και έτσι είστε ευάλωτες σε ασθένειες.

Πώς θα κάνεις την κόρη σου να νιώθει αυτοπεποίθηση για το σώμα της

Σίγουρα, τα πρότυπα ομορφιάς που έχουν δημιουργήσει τα μίντια επηρεάζουν στο μεγαλύτερο βαθμό αλλά είναι σοκαριστικό πως στο 25% των συμμετεχόντων στην έρευνα του Yahoo ήταν οι γονείς οι ίδιοι εκείνοι που ενίσχυσαν την έλλειψη αυτοπεποίθησης που έχει το παιδί τους για το σώμα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.