Άμυνα κατά των λοιμώξεων παρέχει το μητρικό γάλα

«Δε θέλουμε οι γυναίκες να σταματήσουν την άντληση του μητρικού γάλακτος, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία ή κατευθυντήριες γραμμές για το κατά πόσο η άντληση του μητρικού γάλακτος αποτελεί ισοδύναμο υποκατάστατο με τη σίτιση στο στήθος. Αναμένεται να γίνει περισσότερη έρευνα για αυτό», δήλωσε η Δρ Sarah Keim, επικεφαλής της μελέτης στο Κέντρο Biobehavioral Health του Research Institute στο Nationwide Children’s Hospital.

Η έρευνα

Συνολικά, δεδομένα από 491 μητέρες εξετάστηκαν στο πλαίσιο της μελέτης, που δημοσιεύθηκε, πρόσφατα, στο «Journal of Pediatrics». Στη μελέτη, δε συμπεριλήφθηκαν οι μητέρες που δήλωσαν την πρόθεσή τους να ταΐζουν το μωρό αποκλειστικά με μπιμπερό. Από τις συμμετέχουσες στην έρευνα, τρεις στις τέσσερις γυναίκες συνδύασαν θηλασμό και τάισμα με άντληση του μητρικού γάλακτος, κατά τους πρώτους 12 μήνες της ζωής των μωρών τους.

[mks_button size=»large» title=»Διαβάστε τη συνέχεια εδώ» style=»squared» url=»http://bilalisgynaikologos.gr/%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B7/» target=»_blank» bg_color=»#db32cd» txt_color=»#FFFFFF» icon=»» icon_type=»»]

Πηγή: www.bilalisgynaikologos.gr

 

Άμυνα κατά των λοιμώξεων παρέχει το μητρικό γάλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.